Vertti & Veera –vertaisryhmä

Vertti & Veera on alle 65-vuotiaille työikäisille omaishoitajille (ei edellytä työssä käymistä) tarkoitettu vertaistukiryhmä. Hoidatpa erityislastasi, puolisoasi, vanhempaasi tai muuta sinulle läheistä omaista ja kaipaat keskustelua työelämän tuomista haasteista, sovitellessasi siihen omaishoitotilanteen tuomia haasteita. Tai olet jäänyt kokonaan työelämästä läheisesi hoidon järjestämiseksi. Tämä ryhmä on juuri sinulle!

Vertaistoiminnan kautta saat uusia tuttavia, sekä yhdessä tekemisen iloa. Vertaisilta voit saada konkreettista tietoa sekä käytännön vinkkejä ja neuvoja, jotka helpottavat arjessa selviytymistä. Vertaistuen avulla huomaat, ettet olekaan tilanteesi kanssa yksin. Meitä on muitakin!

Työikäisille on myös oma Facebook-ryhmä (Työikäiset omaishoitajat Itä-Suomi), jossa voi keskustella ja saada ajankohtaista tietoa Vertti & Veera -ryhmän toiminnasta ja tapaamisista.

Lisätietoja ryhmän toiminnasta: Kirsi Leskelä, 044 022 0707, leskela.kirsi@gmail.com

Syksyn 2018 ryhmät

Vertti ja Veera ryhmä klo 17-19 

27.9. Rentoudutaan ja vaihdetaan kesän kuulumiset, Merja

25.10. Oma jaksaminen. Terhi Lahti, psykoterapeutti

29.11. Hoitava ääni. Äänen ja musiikin käyttö hoito- ja kuntoutustyössä. Maija-Riitta Hirvonen psyko- ja musiikkiterapeutti Ääniavara oy.

12.12. Mukavaa yhdessäoloa Albumiryhmäläisten kanssa. Ohjelma varmistuu myöhemmin.

Albumiryhmä

Syksyn 2018 ryhmä 

Ryhmässä työskennellään omilla valokuvilla. Etsimme valokuvista myönteisiä, iloa ja voimaa tuovia asioita sekä muistoja. Arkea kuvaamalla voimme selkeyttää itselle tavanomaiseen päivään kuuluvia asioita. Kuvien avulla voimme löytää jotain uutta tai vanhaa unohduksissa olleita asioita, joilla voimme vahvistaa itseämme.

Syksyn 2018 ryhmät

Ti 16.10. klo 17-19, Yhdistyksen tilat
Aloitus ja oma valokuva

Ryhmä käynnistyy, minkä jälkeen se on suljettu ryhmä.
Seuraavat kerrat ovat: 6.11. ja 12.12. 

OVET- valmennusta® työikäisille

Omaisosaajat on TIETTY – Tie takaisin työelämään hankkeen käynnistämä laaja kokonaisuus, jonka tarkoituksena on luoda mahdollisuuksia pitkässä hoitosuhteessa olevien työikäisten omaishoitajien työssä pysymiseen tai paluulle työelämään käynnistämällä tarveperustaista ryhmätoimintaa sekä yksilöohjausta, joihin osallistuminen mahdollistetaan kehitettävillä sijaistamistoiminnoilla.

Tutustu toimintaan