Työnohjausta omaishoitajille

Kartta latautuu...

Päiväys ja aika
Pvm: 11.10.2017
klo: 13:00 - 15:00

Tapahtumapaikka
Joensuunseudun Omaishoitajat ja Läheiset
Kirkkokatu 16 c 34
80100 Joensuu


Omaishoitaja! Haluaisitko tarkastella omaa jaksamistasi ja omaishoitotilannettasi voimavarakeskeisesti?

Omaishoito on usein yksinäistä hoitamista, jatkuvaa huolehtimista ja vastuuta. Useinkaan erillistä työvuoro- tai työhyvinvointisuunnittelumaa ei ole, ja uhkana on hoitajan myötätuntouupumus tai jopa loppuun palaminen. Järjestämme 11.10. klo 13 infotilaisuuden voimavarakeskeisestä työnohjauksesta, joka tarjoaa omaishoitajalle mahdollisuuden tarkastella omaa omaishoitotilannetta. Infon jälkeen on mahdollisuus varata maksuttomia yksilö- tai ryhmäohjausaikoja työnohjaajaharjoittelija Mikko Jormakalta (lähihoitaja, ryhmäohjaaja). Paikka: yhdistyksen toimitila, Kirkkokatu 16 C 34.

Mitä työnohjaus on?

Työnohjaus on menetelmä, jonka tarkoitus on auttaa ja helpottaa työelämään liittyvien kysymysten kohtaamista sekä kokemusten ja tunteiden tarkastelua. Yhdessä asioiden jäsentely ja pohtiminen voivat tarjota uusia näkökulmia ja sen kautta kehittymistä. Työnohjaaja on ohjattavaa varten ja hänen asioidensa äärellä, ohjattava tuo sisällöt ohjauksiin ja yhdessä sovitaan työskentelytavasta. Ohjauksen menetelmänä käytän dialogia, eli rakentavaa vuorovaikutusta.

Työnohjauksen tavoite?

Vahvistaa työntekijän toimijuutta ja kyvykkyyttä, vapauttaa voimia, luovuutta ja ajattelua työhön ja sen rajojen tunnistamiseen. Työnohjauksen vaikuttavuus näkyy työssä jaksamisena, voimaantumisena ja toimintatapojen selkiytymisenä. Tavoitteet ovat kuitenkin jokaisessa työnohjauksessa yksilöllisiä, ohjattava määrittelee ne itselleen työnohjauksen alussa.