Omaishoitoyhteisön chat palvelee koko kesän

17.06.2020 | Uutiset

Omaischat on omaishoitajille ja läheisistään vastuussa oleville henkilöille suunnattu tietoa ja ohjausta tarjoava verkkopalvelu. Chatiin voi kirjoittaa nimettömänä ja luottamuksellisesti omaishoitoon liittyviä kysymyksiä, joihin neuvojat vastaavat chatissa. Tarvittaessa kysyjä ohjataan keskustelemaan puhelinneuvontaan.

Omaischatin neuvonnan tuottavat yhteistyössä Omaishoitajaliiton ja sen 28 jäsenyhdistyksen ammattilaiset. Yhteensä neuvojia on mukana yli 50 eri puolilta Suomea.

Omaischat on avoinna 22.6. alkaen maanantaisin, tiistaisin ja torstaisin kello 9–12 sekä keskiviikkoisin kello 15–18 osoitteessa www.omaishoitajat.fi. Elokuun alusta alkaen Omaischat on avoinna myös perjantaisin kello 9–12.

”Chat on kanava, jolla autamme omaishoitajia, koska koronariskin vuoksi on syytä noudattaa edelleen varovaisuutta. Tämä koskee erityisesti monia riskiryhmiin kuuluvia omaishoitoperheitä. Chat-hanke on myös osa omaishoitoyhteisömme palveluiden digitalisointia”, kertoo toiminnanjohtaja Sari-Minna Tervonen.