UUSI RYHMÄ OMAISHOITAJILLE: Saattajana – ryhmä

17.02.2023 | Ajankohtaista

UUSI RYHMÄ OMAISHOITAJILLE: Saattajana – ryhmä.

Omaishoitaja, tervetuloa tutustumaan Saattajana – ennakoivan saattohoidon oppaaseen ja keskustelemaan luottamuksellisesti omien kokemusten ja oppaan herättämistä ajatuksista ja kysymyksistä. Saattohoitoa ja kuolemaa voimme pohtia ennakkoon jo vuosia ennen saattohoidon alkamista. Miksi kuolemasta tulisi puhua, vaikka kuolema ei olisi ajankohtainen asia? Ennakoiminen on valmistautumista ja varautumista. Kuolemaa voi ennakkoon pohtia jo vuosia ennen saattohoidon alkamista. Ryhmän avulla puheeksi ottaminen ja näkyväksi tekeminen poistavat kuoleman mystiikkaa ja pelkoa sekä tekevät siitä käsiteltävän asian.

Ryhmän aiheina ovat muun muassa omaishoitajan jaksaminen, tuki ja palvelut saattohoidossa, tietoa, taitoa ja kokemuksia saattohoidosta ja kuolemasta. Mukaan otetaan viisi osallistujaa. Toteutamme ryhmän ns. suljettuna ryhmänä ja yhteistyössä  Siun soten palliatiivisen keskuksen kanssa.

Kokoonnumme viisi kertaa ja aloitamme ke 15.3. klo 16–18 yhdistyksen toimistolla Kirkkokatu 16 C 34, 80100 Joensuu.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset pe 10.3. klo 12 mennessä Marjut 050 528 3909 tai marjut.lukkarinen@jnss-omaishoitajat.fi.

 

 

#saattajana #vertaistuki #omaishoitaja #omaishoitoyhteisö #OmaishoitoKoskettaaJokaista