OMAISHOITAJIEN VIIKKO

JOENSUUN SEUDUN OMAISHOITAJAT RY:N
VALTAKUNNALLISEN OMAISHOITAJIEN VIIKON TAPAHTUMAT 26.11.-3.12.2023

Valtakunnallinen omaishoitajien viikko on vuosittain järjestettävä teemaviikko, jonka avulla nostetaan esiin omaishoitoasioita ja omaishoitajien ääntä. Omaishoitajaliiton jäsenyhdistykset järjestävät Valtakunnallisella omaishoitajien viikolla tapahtumia eri puolilla Suomea. Ohjelmassa on muun muassa retkiä, avoimia ovia ja konsertteja. Viikon aikana järjestetään myös luentoja ja tietoiskuja.

Tapahtumat ovat maksuttomia ja avoimia kaikille. Osallistumiseen ei vaadita virallista omaishoitajuutta eikä yhdistyksemme jäsenyyttä.

Lämpimästi tervetuloa!

OHJELMA (2023)

Vuoden 2023 Valtakunnallisen omaishoitajien viikon ohjelma.

Su 26.11. klo 10 Omaishoitajien kirkkopyhä Rantakylän kirkossa. Rantakylänkatu 2, Joensuu.

Ti 28.11. klo 12:30–14:30 Omaishoidon ”temppurata” – liikunnallinen iltapäivä, Malmikatu 2. Mukana Karelia amk:n opiskelijat.

Ti 28.11. klo 13-16 Turvallinen ikääntyminen omaishoitoperheessä -seminaari. Tervetuloa omaishoitajien viikolla Suomen omaishoidon verkoston ja Vanhustyön keskusliiton järjestämään seminaariin, jota voi seurata myös etänä. Kaikille avoin seminaari on hyödyllinen omaishoitajien parissa toimiville ammattilaisille ja järjestötoimijoille sekä omaishoitajille ja läheisestään huolehtiville. Seminaaria seurataan kotoa omalta laitteelta, ilmoittauduttua saat linkin sähköpostiisi. Ilmoittaudu mukaan 20.11. klo 15 mennessä Millalle milla.veijalainen@jnss-omaishoitajat.fi

Ke 29.11. klo 13-16 Valtakunnallinen omaishoitajien viikon juhla, etälähetys Seinäjoelta Teatteri Hysteriasta. Juhlistamme omaishoitajien viikkoa ja teemme näkyväksi omaishoitajien osuutta osana hoivan kokonaisuutta. Kakkukahvit. Ilmoittautuminen 15.11. klo 15 mennessä Millalle 0400 188 901 tai milla.veijalainen@jnss-omaishoitajat.fi

To 30.11. klo 17-19 Joensuun seudun omaishoitajat ry:n 25v juhla Joensuun seurakuntakeskuksella, Kirkkokatu 28, 80100 Jns. Ovet avautuvat jo kello 16:30, saavuthan ajoissa paikalle. Ilmoittautumiset 17.11. mennessä Millalle, 0400 188 901, milla.veijalainen@jnss-omaishoitajat.fi

La 2.12. klo 15 olet sydämellisesti tervetullut adventin aaton konserttiin ”Arkihuolesi kaikki heitä” Joensuun kirkkoon. Konsertissa esiintyvät Gabriel Kivivuori, laulu, Sanna Kivivuori, viulu, Ville Kivivuori, sello ja Janne Piipponen, piano. Konsertin järjestää Herättäjä-Yhdistys yhdessä Joensuun seurakuntayhtymän seurakuntien kanssa. Konserttia tukee OP Pohjois-Karjala.

Kutsumme adventin aaton konserttiin erityisesti omaishoitajia, joita varten on varattu käsiohjelmia. Käsiohjelman saa veloituksetta itselleen Joensuun kirkon ovelta (Papinkatu 1) koodisanalla ”OMAISHOITAJA”. Tervetuloa!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VIDEOITA

Hartaus omaishoitajien kirkkopyhänä 22.11.2020

Monena syksynä Joensuun seudun omaishoitajat ry on yhdessä Rantakylän seurakunnan kanssa aloittanut valtakunnallisen omaishoitajien viikon kokoontumalla Rantakylän kirkkoon viettämään omaishoitajien kirkkopyhää.

Koronatilanteen vuoksi ei ollut tarpeeksi turvallista kokoontua isolla joukolla vuonna 2020, mutta yhdistyksemme ja Rantakylän seurakunta tahtoi muistaa omaishoitajia tällä videotervehdyksellä. 

Videolla hartauden pitää pappi Katriina Puustinen ja pianoa soittaa kanttori Pasi Karjalainen. 

Voit halutessasi osallistua hartauteen ja laulaa tallenteen mukana. Ensimmäinen virsi on 517, ”Herra kädelläsi”. Videolla lauletaan myös virret 338 ”Päivä vain ja hetki kerrallansa” ja 30 ”Maa on niin kaunis”.

Omaishoitajan tarina

Laura Miinalainen Joensuusta kertoo lapsensa omaishoitajuudesta, vertaisten tuesta ja mitä kaikkea työelämässä pysyminen on vaatinut häneltä.

Omaishoitajat ovat tähtiä – Valtakunnallisen omaishoitajien viikon juhlavideo 2020

Juhlavideo käsittelee omaishoitoa henkilökuvien, musiikin ja keskustelun avulla. Juontajana ja esiintyjänä toimii muusikko Joel Hallikainen. Videolla omaishoitajat Maarit Haapaniemi ja Rita Kemppi kertovat omaishoitotilanteistaan. #OmaishoitoKoskettaaJokaista

piirroskuva, jossa eri ikäisiä ihmisiä vihreässä maisemassa