OMAISHOITAJIEN VIIKKO

JOENSUUN SEUDUN OMAISHOITAJAT RY:N
VALTAKUNNALLISEN OMAISHOitajien VIIKON TAPAHTUMAT 20.- 27.11.2022

Valtakunnallinen omaishoitajien viikko on vuosittain järjestettävä teemaviikko, jonka avulla nostetaan esiin omaishoitoasioita ja omaishoitajien ääntä. Omaishoitajaliiton jäsenyhdistykset järjestävät Valtakunnallisella omaishoitajien viikolla tapahtumia eri puolilla Suomea. Ohjelmassa on muun muassa retkiä, avoimia ovia ja konsertteja. Viikon aikana järjestetään myös luentoja ja tietoiskuja.

Tapahtumat ovat avoimia kaikille.

Lämpimästi tervetuloa!

OHJELMA

Su 20.11. klo 10 Omaishoitajien kirkkopyhä 

Paikka: Rantakylän kirkko, Rantakylänkatu 2, Joensuu.

 

 

 

 

 

VIDEOITA

Hartaus omaishoitajien kirkkopyhänä 22 11 2020

Monena syksynä Joensuun seudun omaishoitajat ry on yhdessä Rantakylän seurakunnan kanssa aloittanut valtakunnallisen omaishoito viikon kokoontumalla Rantakylän kirkkoon viettämään omaishoitajien kirkkopyhää. Tänä vuonna jouduimme yhdessä seurakunnan kanssa toteamaan, että koronatilanteen vuoksi ei ole tarpeeksi turvallista kokoontua isolla joukolla. Haluamme kuitenkin tervehtiä teitä näin videon välityksellä ja kertoa, että olette ajatuksissamme. Videolla hartauden pitää pappi Katriina Puustinen ja pianoa soittaa kanttori Pasi Karjalainen. Tähän videotervehdykseen olemme valinneet virsiä, joiden ajattelemme olevan tuttuja eri ikäisille ja erilaisissa tilanteissa oleville omaishoitajille. Voit halutessasi osallistua hartauteen ja laulaa kansamme. Aloitamme nuorten virrellä 517, ”Herra kädelläsi”. Laulamme myös virret 338 ”Päivä vain ja hetki kerrallansa” ja 30 ”Maa on niin kaunis”. Siunattua talven alkua, ja pian alkavaa adventin aikaa.

Omaishoitajan tarina

Laura Miinalainen Joensuusta kertoo lapsensa omaishoitajuudesta, vertaisten tuesta ja mitä kaikkea työelämässä pysyminen on vaatinut häneltä.

Omaishoitajat ovat tähtiä – Valtakunnallisen omaishoitajien viikon juhlavideo 2020

Juhlavideo käsittelee omaishoitoa henkilökuvien, musiikin ja keskustelun avulla. Juontajana ja esiintyjänä toimii muusikko Joel Hallikainen. Videolla omaishoitajat Maarit Haapaniemi ja Rita Kemppi kertovat omaishoitotilanteistaan. #OmaishoitoKoskettaaJokaista

piirroskuva, jossa eri ikäisiä ihmisiä vihreässä maisemassa