OMAISHOITAJIEN VIIKKO

JOENSUUN SEUDUN OMAISHOITAJAT RY:N
VALTAKUNNALLISEN OMAISHOITAJIEN VIIKON TAPAHTUMAT 25.11. – 1.12.2024

Valtakunnallinen omaishoitajien viikko on vuosittain järjestettävä teemaviikko, jonka avulla nostetaan esiin omaishoitoasioita ja omaishoitajien ääntä. Omaishoitajaliiton jäsenyhdistykset järjestävät Valtakunnallisella omaishoitajien viikolla tapahtumia eri puolilla Suomea. Ohjelmassa on muun muassa retkiä, avoimia ovia ja konsertteja. Viikon aikana järjestetään myös luentoja ja tietoiskuja.

Tapahtumat ovat maksuttomia ja avoimia kaikille. Osallistumiseen ei vaadita virallista omaishoitajuutta eikä yhdistyksemme jäsenyyttä.

Lämpimästi tervetuloa!

OHJELMA (2024)

Julkaistaan lähempänä ajankohtaa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VIDEOITA

Hartaus omaishoitajien kirkkopyhänä 22.11.2020

Monena syksynä Joensuun seudun omaishoitajat ry on yhdessä Rantakylän seurakunnan kanssa aloittanut valtakunnallisen omaishoitajien viikon kokoontumalla Rantakylän kirkkoon viettämään omaishoitajien kirkkopyhää.

Koronatilanteen vuoksi ei ollut tarpeeksi turvallista kokoontua isolla joukolla vuonna 2020, mutta yhdistyksemme ja Rantakylän seurakunta tahtoi muistaa omaishoitajia tällä videotervehdyksellä. 

Videolla hartauden pitää pappi Katriina Puustinen ja pianoa soittaa kanttori Pasi Karjalainen. 

Voit halutessasi osallistua hartauteen ja laulaa tallenteen mukana. Ensimmäinen virsi on 517, ”Herra kädelläsi”. Videolla lauletaan myös virret 338 ”Päivä vain ja hetki kerrallansa” ja 30 ”Maa on niin kaunis”.

Omaishoitajan tarina

Laura Miinalainen Joensuusta kertoo lapsensa omaishoitajuudesta, vertaisten tuesta ja mitä kaikkea työelämässä pysyminen on vaatinut häneltä.

Omaishoitajat ovat tähtiä – Valtakunnallisen omaishoitajien viikon juhlavideo 2020

Juhlavideo käsittelee omaishoitoa henkilökuvien, musiikin ja keskustelun avulla. Juontajana ja esiintyjänä toimii muusikko Joel Hallikainen. Videolla omaishoitajat Maarit Haapaniemi ja Rita Kemppi kertovat omaishoitotilanteistaan. #OmaishoitoKoskettaaJokaista

piirroskuva, jossa eri ikäisiä ihmisiä vihreässä maisemassa