OMAISHOITAJIEN VIIKKO

JOENSUUN SEUDUN OMAISHOITAJAT RY:N
VALTAKUNNALLISEN OMAISHOITOVIIKON TAPAHTUMAT
22.- 29.11.2020

Valtakunnallinen omaishoitajien viikko on vuosittain järjestettävä teemaviikko, jonka avulla nostetaan esiin omaishoitoasioita ja omaishoitajien ääntä. Omaishoitajaliiton jäsenyhdistykset järjestävät Valtakunnallisella omaishoitajien viikolla tapahtumia eri puolilla Suomea. Ohjelmassa on muun muassa retkiä, avoimia ovia ja konsertteja. Viikon aikana järjestetään myös luentoja ja tietoiskuja.

Tapahtumat ovat avoimia kaikille.  Ilmoittautumiset vain Yhteinen Hetki- ja Alisa-webinaariin.

Lämpimästi Tervetuloa!

OHJELMA

Ma 23.11.

Omaishoitajien hemmottelupäivä PERUTTU koronan aiheuttamien kokoontumissuositusten mukaisesti!

 Ti 24.11.

PERUTTU ” Näin minä haluaisin – keskustelua kuolemasta” Pertti Saveliuksen johdolla 

 Ihmisten tulisi jo ennakkoon miettiä miten asioita halutaan hoitaa, kun kuolema meidät sitten kuitenkin yllättää. Omaisilla olisi paljon helpompi, kun asioista olisi keskusteltu tai jopa kirjattu. Järjestämme tilaisuuden myöhemmin. 

Ke 25.11.

ALISA-WEBINAARI 25.11.20 klo 12–16

Tule kuuntelemaan tuoretta nuoriin hoivaajiin liittyvää tutkimustietoa, ALISAn työn tuloksia ja projektin suosituksia nuorten hoivaajien ja heidän perheidensä tukemiseksi! Tilaisuus järjestetään virtuaalisesti Microsoft Teams-sovelluksella ja on maksuton.  Ilmoittaudu 20.11. mennessä osoitteessa www.alisaprojekti.fi/webinaari

 

VIDEOITA

Hartaus omaishoitajien kirkkopyhänä 22 11 2020

Monena syksynä Joensuun seudun omaishoitajat ry on yhdessä Rantakylän seurakunnan kanssa aloittanut valtakunnallisen omaishoito viikon kokoontumalla Rantakylän kirkkoon viettämään omaishoitajien kirkkopyhää. Tänä vuonna jouduimme yhdessä seurakunnan kanssa toteamaan, että koronatilanteen vuoksi ei ole tarpeeksi turvallista kokoontua isolla joukolla. Haluamme kuitenkin tervehtiä teitä näin videon välityksellä ja kertoa, että olette ajatuksissamme. Videolla hartauden pitää pappi Katriina Puustinen ja pianoa soittaa kanttori Pasi Karjalainen. Tähän videotervehdykseen olemme valinneet virsiä, joiden ajattelemme olevan tuttuja eri ikäisille ja erilaisissa tilanteissa oleville omaishoitajille. Voit halutessasi osallistua hartauteen ja laulaa kansamme. Aloitamme nuorten virrellä 517, “Herra kädelläsi”. Laulamme myös virret 338 ”Päivä vain ja hetki kerrallansa” ja 30 “Maa on niin kaunis”. Siunattua talven alkua, ja pian alkavaa adventin aikaa.

Omaishoitajan tarina

Terttu Turunen kertoo omaishoitajuudesta ja siitä mitä tunteita puolison siirtyminen hoivakotiin hänessä herätti. Videolla Terttu ulkoiluttaa puolisoaan ja käyttää häntä lähellä olevassa kodissaan päiväkahvilla.

Omaishoitajan tarina

Laura Miinalainen Joensuusta kertoo lapsensa omaishoitajuudesta, vertaisten tuesta ja mitä kaikkea työelämässä pysyminen on vaatinut häneltä.

Omaishoitajat ovat tähtiä – Valtakunnallisen omaishoitajien viikon juhlavideo 2020

Juhlavideo käsittelee omaishoitoa henkilökuvien, musiikin ja keskustelun avulla. Juontajana ja esiintyjänä toimii muusikko Joel Hallikainen. Videolla omaishoitajat Maarit Haapaniemi ja Rita Kemppi kertovat omaishoitotilanteistaan. #OmaishoitoKoskettaaJokaista

Joensuunseudun omaishoitajien yhdistyksen vapaehtoisen tarina

Auli Kaci-Amer on Joensuun seudun omaishoitajat yhdistyksen yksi monista vapaehtoisista. Hän on koulutettu vertaisohjaaja ja ohjaa omaishoitajien Tuikut ryhmää. Videolla hän kertoo, mikä hänet sai lähtemään vapaehtoiseksi ja mitä vapaehtoistyö hänelle antaa.

Joensuunseudun omaishoitajien yhdistyksen kahden vapaehtoisen tarina

Kirsi Leskelä ja Päivi Seitavaara ovat Joensuun seudun omaishoitajat yhdistyksen vapaehtoisia. He ovat koulutettuja vertaisohjaajia. Kirsi ohjaa alle 65-vuotiaiden omaishoitajien Vertti & Veera ryhmää ja Päivi ohjaa lesket ryhmää. Videolla he kertovat mikä heidät sai lähtemään vapaehtoiseksi ja mitä vapaehtoistyö heille antaa.

Joensuunseudun omaishoitajien yhdistyksen vapaehtoisen tarina

Tuula Riikonen on Joensuun seudun omaishoitajat yhdistyksen yksi monista vapaehtoisista. Hän on koulutettu vertaisohjaaja ja ohjaa leskien ryhmää. Videolla hän kertoo, mikä hänet sai lähtemään vapaehtoiseksi ja mitä vapaehtoistyö hänelle antaa.

piirroskuva, jossa eri ikäisiä ihmisiä vihreässä maisemassa