Vapaaehtoistoiminnasta

24.11.2022 | Ajankohtaista

Vietämme parhaillaan valtakunnallista omaishoitajien viikkoa. Tänä vuonna omaishoitajien viikon teemana nostetaan esille vapaaehtoistoiminnan merkitystä yhteiskunnassa sekä vapaaehtoistoiminnan tuomat hyvinvointivaikutukset eri tiedotuskanavissa.
 
Tiesittekö, että noin 40 % suomalaisista toimii vapaaehtoisina erilaisissa tehtävissä? Yhdistyksellämme on myös joukko vapaaehtoisia puurtajia. Suurin osa vapaaehtoisistamme on – tai on ollut – itsekin omaishoitaja. Siksi yhteisössämme on vankka kokemuksen kautta syntynyt ymmärrys omaishoitajuudesta. Vertaisuus perustuu siihen, että voi auttaa ja tukea muita omaishoitotilanteessa eläviä.
 
Iso Kiitos kaikille vapaaehtoisillemme. Olette antaneet paljon ja tukeneet niin yhdistystä kuin omaishoitajia. Alla olevasta linkistä pääset katsomaan Joensuun seudun omaishoitajat yhdistyksen vapaaehtoisista Kirsi Leskelää ja Päivi Seitavaaraa. He ovat mm. koulutettuja vertaisohjaajia. Kirsi ohjaa alle 65-vuotiaiden omaishoitajien Vertti & Veera ryhmää ja Päivi ohjaa lesket ryhmää. Videolla he kertovat mikä heidät sai lähtemään vapaaehtoiseksi ja mitä vapaaehtoistyö heille antaa. 
 
 
 
#valtakunnallinenomaishoitajienviikko #omaishoitoviikko #vapaaehtoiset #vapaaehtoistyö #vertaistuki #vertaisryhmä #vertaisohjaaja