Joensuunseudun Omaishoitajat ja Läheiset ry järjestää jäsenilleen mm.

• omaishoitajien vertaistukiryhmiä
  • teatteri ym. muita retkiä sekä erilaisia jäsentapahtumia
  • liikuntaa (keilailu- ja kuntosaliryhmät)
  • tanssiaisia

Yhdistyksen toiminnasta/tapahtumista tiedotetaan kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina useiden paikallisten sanomalehtien järjestöpalstoilla:

• Karjalan Heili (Joensuu ja lähikunnat)
  • Outokummun Seutu (Outokumpu ja Polvijärvi)
  • Pogostan Sanomat (Ilomantsi, Kiihtelysvaara ja Tuupovaara)

Lisäksi kaikista aiheista löytyy yksityiskohtaisempaa tietoa yhdistyksen www-sivuilta sekä jäsenille lähetettävistä jäsenkirjeistä. Niissä tiedotetaan ajankohtaisista tapahtumista, jotka löytyvät myös yhdistyksen tapahtumakalenterista. Lisätietoa yksittäisistä tapahtumista voi kysellä OmaisOivan työntekijöiltä.

Toimintaa kehitetään koko ajan jäsenten toiveiden ja tarpeiden mukaisesti. Hallituksen jäsenistä koostuva virkistysryhmä suunnittelee ja toteuttaa retkiä ja virkistystapahtumia.

Valtakunnalliset teemaviikot, kuten Vanhusten viikko, Aivopäivä ja Omaishoitajaviikko, otetaan huomioon toimintaa suunniteltaessa.

Yhdistyksen arvot, visiot ja strategiat voi lukea tästä linkistä.

Kokoustoiminta

Hallitus kokoontuu pääsääntöisesti kerran kuukaudessa. Yhdistyksellä on kaksi sääntömääräistä kokousta vuodessa. Kevätkokous pidetään viimeistään huhtikuussa ja syyskokous viimeistään marraskuussa.

Edunvalvonta

Edunvalvonta on niin yhdistyksen kuin Omaishoitajat ja läheiset -liitto ry:nkin keskeinen toimintamuoto. Liiton alueohjaaja Sirpa Määttä toimii yhdyshenkilönä yhdistyksen ja liiton välillä tiedottaen liiton valtakunnallisista linjauksista. Yhdistys seuraa aktiivisesti kunnallista päätöksentekoa omaishoidonkysymyksissä.

Talous

Yhdistyksen toimintaa rahoitetaan jäsenmaksuilla, Joensuun kaupungilta anotulla järjetöavustuksella sekä yrityksiltä ja yksityishenkilöiltä saaduilla lahjoituksilla. Liiton perimästä jäsenmaksusta liitto tilittää yhdistykselle oman osuuden.

Lämmin kiitos kaikille toimintaa tukeneille yksityisille henkilöille ja yrityksille!

Poimintoja saaduista lahjoituksista:

• Joensuun kaupungin järjestöavustus 6000€
  • Martti Suosalo (”Palvelija”-monologi) 3500€
  • Pohjois-Karjalan Osuuskaupan joulukorttirahat 3500€
  • Maarakennus Niemeläinen Oy (yritysten yhteislahjoitus 60-vuotisjuhlan kunniaksi) 3565€
  • Neste Oy:n Facebook-kampanja Huoltopotti 2000€
  • Specsavers Optikko, Joensuu 1000€

• Inner Wheel Joensuu CL lahjoitti 300€
  • Niinivaaran Avain-apteekin joulurahalahjoitus 150€
  • Joensuun kaupungin järjestöavustus 5000€ vuodelle 2015 virkistysretkien järjestämiseen
  • Ekbergin säätiön lahjoitus 1700€ erityislapsiperheiden ja iäkkäiden omaishoitajien perheiden virkistystoimintaan
  • Joensuun Huoneistokauppa 300€ ja Kaunis ja Hyvä Olo Armilla 300€ lahjoitukset T-paitahankintaan.

• Säästöpankki Optian lahjoitus OmaisOiva -toimintaan
  • Monosen Iltakellot -säätiön apuraha tapahtuman järjestämiseen ja taide-elämyksien mahdollistamiseen palliatiivisessa tai saattohoidossa oleville omaishoitajille ja/tai heidän hoidettavilleen.