Yhdistys

Yhdistys on toiminut omaishoitajien kanavana heitä koskevien asioiden esille tuojana, äänenä ja kehittäjänä nyt jo 20 vuotta! Järjestämme vertaistukea, virkistystoimintaa ja koulutusta, välitämme omaishoitoa koskevaa tietoa, ja toimimme laajassa yhteistyössä sote-toimijoiden, seurakuntien, oppilaitosten sekä omais- ja potilasjärjestöjen kanssa.  Autamme omaishoitotilanteiden tunnistamisessa ja toimimme jäsentemme edunvalvojana. Virallinen yhdistyksen syntymäpäivä 23.11.2018. Yhdistystä voi muistaa kukkien sijaan lahjoituksin yhdistyksen tilille: FI 4446 0000 1053 0828

• Yhdistys on perustettu 23.11.1998
  • Toiminta-alue: Joensuu ja lähikunnat
  • Jäseniä n. 300
  • Yhdistyksen valtakunnallinen kattojärjestö on Omaishoitajat liitto ry

Yhdistys hallinnoimaa OmaisOiva –toimintaa ja Alisa –projektia toteutetaan Veikkauksen tuella.

Joensuunseudun Omaishoitajat ja Läheiset ry järjestää jäsenilleen mm.
omaishoitajien vertaistukiryhmiä

• teatteri ym. muita retkiä sekä erilaisia jäsentapahtumia
  • liikuntaa (keilailu- ja kuntosaliryhmät)
  • tanssiaisia

Yhdistyksen toiminnasta/tapahtumista tiedotetaan kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina useiden paikallisten sanomalehtien järjestöpalstoilla:

• Karjalan Heili (Joensuu ja lähikunnat)
  • Outokummun Seutu (Outokumpu ja Polvijärvi)
  • Pogostan Sanomat (Ilomantsi, Kiihtelysvaara ja Tuupovaara)

Lisäksi kaikista aiheista löytyy yksityiskohtaisempaa tietoa yhdistyksen www-sivuilta sekä jäsenille lähetettävistä jäsenkirjeistä. Niissä tiedotetaan ajankohtaisista tapahtumista, jotka löytyvät myös yhdistyksen tapahtumakalenterista. Lisätietoa yksittäisistä tapahtumista voi kysellä OmaisOivan työntekijöiltä.

Toimintaa kehitetään koko ajan jäsenten toiveiden ja tarpeiden mukaisesti. Hallituksen jäsenistä koostuva virkistysryhmä suunnittelee ja toteuttaa retkiä ja virkistystapahtumia.

Valtakunnalliset teemaviikot, kuten Vanhusten viikko, Aivopäivä ja Omaishoitajaviikko, otetaan huomioon toimintaa suunniteltaessa.

Yhdistyksen arvot, visiot ja strategiat voi lukea tästä linkistä.

Kokoustoiminta

Hallitus kokoontuu pääsääntöisesti kerran kuukaudessa. Yhdistyksellä on kaksi sääntömääräistä kokousta vuodessa. Kevätkokous pidetään viimeistään huhtikuussa ja syyskokous viimeistään marraskuussa.

Edunvalvonta

Edunvalvonta on niin yhdistyksen kuin Omaishoitajat ja läheiset -liitto ry:nkin keskeinen toimintamuoto. Liiton alueohjaaja Sirpa Määttä toimii yhdyshenkilönä yhdistyksen ja liiton välillä tiedottaen liiton valtakunnallisista linjauksista. Yhdistys seuraa aktiivisesti kunnallista päätöksentekoa omaishoidonkysymyksissä.

Talous

Yhdistyksen toimintaa rahoitetaan jäsenmaksuilla, Joensuun kaupungilta anotulla järjetöavustuksella sekä yrityksiltä ja yksityishenkilöiltä saaduilla lahjoituksilla. Liiton perimästä jäsenmaksusta liitto tilittää yhdistykselle oman osuuden.