Vertaisryhmät ovat tarkoitettu omaishoitajille. Otamme mielellämme vastaan uusia ideoita ja toiveita uudenlaisesta toiminnasta. Ota rohkeasti yhteyttä Merjaan, puh 0400 544 244

Vertaisryhmät

Vertti & Veera –työikäisten vertaisryhmä

Vertti & Veera on alle 65-vuotiaille työikäisille omaishoitajille tarkoitettu vertaistukiryhmä. Hoidatpa lastasi, puolisoasi, vanhempaasi tai muuta sinulle läheistä omaista ja kaipaat keskustelua työelämän tuomista haasteista, sovitellessasi siihen omaishoitotilanteen tuomia haasteita. Tai olet jäänyt kokonaan työelämästä läheisesi hoidon järjestämiseksi. Tämä ryhmä on juuri sinulle!

Vertaistoiminnan kautta saat uusia tuttavia, sekä yhdessä tekemisen iloa. Vertaisilta voit saada konkreettista tietoa sekä käytännön vinkkejä ja neuvoja, jotka helpottavat arjessa selviytymistä. Vertaistuen avulla huomaat, ettet olekaan tilanteesi kanssa yksin. Meitä on muitakin!

Työikäisille on myös oma Facebook-ryhmä (Työikäiset omaishoitajat Itä-Suomi), jossa voi keskustella ja saada ajankohtaista tietoa Vertti & Veera -ryhmän toiminnasta ja tapaamisista.

Katso tarkemmat ajankohdat

Liperin omaishoitajien ryhmä VeTuri

Kaikille liperiläisille avoin ja maksuton VeTuri -ryhmä tarjoaa mahdollisuuden omaishoitoon liittyvään keskusteluun ja virkistäytymiseen arjessa.

VeTuri -ryhmä on matalan kynnyksen kohtaamispaikka erilaisissa omaishoitotilanteissa oleville sekä kaikille omaishoidosta kiinnostuneille. Keskustelua, yhdessäoloa, vaihtuvia teemoja ja tietoa omaishoitajuuteen liittyvissä asioissa. Ei ilmoittautumisia!

Katso tarkemmat ajankohdat

Kontiolahden vertaisryhmä

Kontiolahden omaishoitajien ryhmä kokoontuu kerran kuussa perjantaisin klo 14 – 15.30.

Paikkoina vuoroittain Kontiolahden seurakunta-talo (Keskuskatu 26) ja Lehmon seurakunta-koti (Kylmäojantie 57).

Katso tarkemmat ajankohdat

Outokummun vertaisryhmä

Outokummun omaishoitajien vertaisryhmä kokoontuu kerran kuussa perjantaisin klo 13.00 – 14.30 Outokummun seurakuntasalilla, Kummunkatu 19.

Katso tarkemmat ajankohdat 

Viinijärven vertaisryhmä

Viinijärven vertaisohjattu ryhmä kokoontuu kerran kuussa maanantaisin klo 12 – 14 Viinijärven seurakuntatalolla, Kirkkotie 7. Ei ilmoittautumisia!

Katso tarkemmat ajankohdat

Luovat kädet – ryhmä

Tekemiset ovat yksinkertaisia ja jokaisen osattavissa. Eikä osallistujalla tarvitse olla aikaisempaa kokemusta. Tule rohkeasti mukaan nauttimaan käsillä tekemisestä. Toimintaa ohjaamassa vertaisohjaaja Linnea Mäenpää. Omavastuu 3€/henkilö/kerta.

Katso tarkemmat ajankohdat

Lukupiiri

Lukupiiri kokoontuu yhdistyksen tiloissa ja siellä luetaan joko yhteisesti sovittuja tekstejä tai oman valinnan mukaan. Tavoitteena on saada kirjallisuudesta uusia näkökulmia omaan elämään ja tukea arjessa jaksamiseen. Huom! Lukupiiriin voi tulla vaikka ei ehtisikään aina lukea. Tervetuloa mukaan, sekä entiset että uudet lukemisesta kiinnostuneet omaishoitajat.

Katso tarkemmat ajankohdat

Viikoittaiset ryhmät

Viikoittain kokoontuvat ryhmät, jotka koostuvat pääsääntöisesti kuntoilusta ja liikunnasta.

Tiistaisin

ViRe –ryhmälle ei uusissa toimitiloissa ole sopivaa isompaa tilaa, siispä sitä ei ainakaan toistaiseksi voida järjestää. Vaihtoehtona Suvituulen liikunnalliseen ryhmään mahtuu!

Omaishoitajien omatoiminen kuntosaliryhmä
5.9.-5.12. klo 10–11.30
Mäntypihan palvelukoti (Rantakylänkatu 13)
Lisätiedot:
Anja Räty
050 329 22 92

Enon omaishoitajien kuntosalivuoro
klo 13 – 14.30
Terveysaseman Seniorisali (Enontie 52)
Lisätiedot:
Sirpa Romppainen
044 576 74 95

Keskiviikkoisin

Omaishoitajien liikunnalliset vertaisryhmät 27.9. – 29.11.
Liikutaan, rentoudutaan, keskustellaan ja kahvitellaan.
Koivupihan Kuntokammari
Kirkkokatu 13 klo 11–12.30
Suvituulen Kuntokerttu
Suvikatu 21 klo 13–15. Muinakin aikoina omaishoitajat voivat käydä itsenäisesti kuntosalilla.
Lisätiedot:
Merja Tanskanen
0400 544 244

Omaishoitajien keilailuryhmä
6.9.-13.12. klo 13–14
Viihdekeilahalli Cosmic, Torikatu 31
Omavastuuosuus 4€/kerta
Lisätiedot:
Jorma 050 308 09 30