Vapaaehtoistoiminta

JÄRJESTÄMME

Yhdistyksen vapaaehtoiset järjestävät omaishoitajajäsenille monipuolista virkistystoimintaa, josta omaishoitajat saavat voimavaroja arkeen.

Mahdollistamme arjen kuuntelu- ja keskustelukumppaneja omaishoitajille

  • Arjenkumppani toimii autettavan ehdoilla ja on ennen kaikkea omaishoitajan vierellä kulkija ja henkinen tuki.
  • Arjenkumppani ei toimi omaishoitajan sijaisena eikä korvaa ammattilaisen tekemää työtä.
  • Vapaaehtoistoiminta on antoisaa myös nuorille.  Kiinnostaisiko järjestää jokin hyväntekeväisyys tempaus omaishoitajien tukemiseksi?
  • Oppilaitosyhteistyössä sosiaali- ja terveysalan opiskelijat voivat tehdä harjoittelunsa omaishoitoperheissä.

KOULUTAMME

  • Vertaisryhmien ohjaajaksi/vetäjäksi.
  • Omaiskahviloiden ja tapahtumien järjestämisavuksi (esim. tilojen ja kahvitustarjoilujen valmistelu).

TUEMME

  • Vapaaehtoistyöstä ei makseta palkkaa mutta tarjoamme koulutusta, tukea ja virkistystä säännöllisesti.
  • Tehtävät sovitaan aina omien kykyjesi, taipumustesi ja aikataulujesi mukaan. Vapaaehtoiseksi ryhtyminen ei sido tai velvoita sinua muutoin kuin mitä asiasta erikseen sovitaan.
Millainen vapaaehtoinen sinä olet? Kuvassa eri ikäisiä henkilöitä ja puhekuplat joissa kertovat millaisia vapaaehtoisia ovat: Jämäkkä järjestäjä, Tarmokas taitaja, Kohtaava kahvittaja, Avulias auttaja, Valpas viestittäjä, Eloisa esiintyjä, Yksilöllinen yllättäjä, Virkeä vaikuttaja. Hyvää mieltä vapaaehtoisoiminnasta!

Joensuun seudun omaishoitajien yhdistyksen vapaaehtoisen tarina

Auli Kaci-Amer on Joensuun seudun omaishoitajat yhdistyksen yksi monista vapaaehtoisista. Hän on koulutettu vertaisohjaaja ja ohjaa omaishoitajien Tuikut ryhmää. Videolla hän kertoo, mikä hänet sai lähtemään vapaaehtoiseksi ja mitä vapaaehtoistyö hänelle antaa.

Joensuun seudun omaishoitajien yhdistyksen kahden vapaaehtoisen tarina

Kirsi Leskelä ja Päivi Seitavaara ovat Joensuun seudun omaishoitajat yhdistyksen vapaaehtoisia. He ovat koulutettuja vertaisohjaajia. Kirsi ohjaa alle 65-vuotiaiden omaishoitajien Vertti & Veera ryhmää ja Päivi ohjaa lesket ryhmää. Videolla he kertovat mikä heidät sai lähtemään vapaaehtoiseksi ja mitä vapaaehtoistyö heille antaa.

Joensuun seudun omaishoitajien yhdistyksen vapaaehtoisen tarina

Tuula Riikonen on Joensuun seudun omaishoitajat yhdistyksen yksi monista vapaaehtoisista. Hän on koulutettu vertaisohjaaja ja ohjaa leskien ryhmää. Videolla hän kertoo, mikä hänet sai lähtemään vapaaehtoiseksi ja mitä vapaaehtoistyö hänelle antaa.

Tule mukaan vapaaehtoistoimintaan!

MISSÄ SINÄ HALUAISIT OLLA MUKANA?

Ota rohkeasti yhteyttä  työntekijöihin tai täytä alla oleva lomake. Yhteydenotto tai lomakkeen lähettäminen ei sido tai velvoita sinua mihinkään. Yhteystietojasi käsitellään luottamuksellisina eikä niitä luovuteta eteenpäin.