Ovet-valmennus ®

Tervetuloa maksuttomaan OVET omaishoitajavalmennukseen® 16 h   

Tapaamiset tiistaisin klo 13. – noin 15.30 ajalla 26.10.–7.12.2021. (Ei ole 23.11. ) Tapaamisten aikana tarjoamme kahvit.  

Paikka: Kirkkokatu 16 c 34, Joensuu. 

Etusijalla omaishoitajat, jotka eivät ole vielä hakeneet/saa virallista omaishoidon tukea. Virallisen omaishoidontuen saajat ovat myös tervetulleita! 

Valmennus antaa monipuolista tietoa omaishoitoon liittyvistä palveluista ja tukea hoitajan omaan jaksamiseen sekä keskustelua vertaisten kanssa. Lisätietoja ja ilmoittautuminen 10.10. mennessä: 

Seija 050 528 3909 seija.ollaranta@jnss-omaishoitajat.fi   

Kenelle: Henkilölle, jonka läheinen on sairastunut tai vammautunut ja tarvitsee omaisen apua päivittäisistä toiminnoista selvitäkseen. Valmennus on tarkoitettu erityisesti sellaisille omaisille, joiden perheessä omaishoitotilanne on uusi. Ei siis tarvitse olla virallisen omaishoidontuen saaja!

OVET-valmennus® on täydentävää valmennusta eikä se korvaa kunnan järjestämää valmennusta (laki omaishoidon tuesta 937/2005 /3a § (29.6.2016/511) Omaishoitajan hoitotehtävää tukevat palvelut). Kunnan omalta omaishoidontyöntekijältä saat tietoa kunnan järjestämistä valmennuksista.  

Valmennuksessa pohditaan yhdessä vertaisten sekä koulutettujen ohjaajien ja asiantuntijoiden kanssa asioita, jotka liittyvät omaishoitajan arkeen.

OVET -valmennuksen myötä omainen saa tietoa:

omaishoitotilanteen tunnusmerkeistä
omaishoitajan fyysisestä ja henkisestä hyvinvoinnista ja sen vahvistamisesta
muutoksen kohtaamisesta
hoivatyön ja avustamisen perusteista
sosiaaliturvasta ja omaishoitoa tukevista palveluista

OVET -valmennuksen myötä omainen saa tukea:

omien voimavarojen tunnistamiseen ja vahvistamiseen
omaan jaksamiseensa
vertaisten kanssa käytyjä keskusteluja
eväitä arkeen/eteenpäin

OVET-valmennusta® työikäisille

Työssäkäyville 

Omaishoitajissa on paljon ihmisiä, jotka huolehtivat läheisestään ja käyvät samanaikaisesti myös ansiotyössä. Joillakin omaishoitajilla voi olla mielessä paluu työmarkkinoille. Ovet-valmennuksiin on heitä ajatellen tehty uusi neljän tunnin teemakokonaisuus, jossa käsitellään työn ja omaishoidon yhteensovittamisen kysymyksiä mm. lainsäädännön, jaksamisen ja hyvien käytäntöjen näkökulmista.

Erityislasten vanhemmille

Miten yhdistää erilaiset roolit: vanhemmuus, omaishoitajuus, puolison rooli ja työntekijän rooli? 

Omaishoitajan roolin omaksumista ei auta, että valintaa pidetään selviönä. Omaishoitajuus itsessään kokoelma erilaisia rooleja. Ovet-valmennus® erityislasten vanhemmille keskittyy perheen erilaisten roolien yhteensovittamiseen. Erilaisten roolien tunnistaminen ja pohtiminen auttavat huomaamaan omia voimavaroja vanhempana ja mahdollisia muutostarpeita. 

eOvet-verkkokurssit

 

eOvet-kurssi erityistä tukea tarvitsevien lasten vanhemmille, verkossa 6.09.– 4.10.2021. Omaishoitajaliitto järjestää maksuttoman eOvet-kurssin erityistä tukea tarvitsevien lasten vanhemmille Tukinetissä.

eOvet-kurssi etäomaishoitajille, verkossa 1.-29.11.2021. Omaishoitajaliitto järjestää maksuttoman eOvet-kurssin etäomaishoitajille Tukinetissä.

Rekisteröidy Tukinetin sivuilla käyttäjäksi, niin voit ilmoittautua mukaan!

Lisätietoja ja apua eOvet-kursille ilmoittautumisessa: Matilda Linnavirta, suunnittelija p. 020 7806 520 tai matilda.linnavirta@omaishoitajat.fi

eOvet-kurssi verkossa on maksuton ja siihen sisältyy itse opiskeltavaa materiaalia, pohdintatehtäviä ja verkossa tapahtuvaa keskustelua. Osallistumista varten tarvitaan tietokone, nettiyhteys sekä sähköpostiosoite. Katso alkavat verkkokurssit https://omaishoitajat.fi/tapahtumat/

AVAA UUSI OVI JA TULE ROHKEASTI MUKAAN VALMENNUKSEEN!

JATKUVA HAKU

OVET –valmennukseen® hakeminen
Täytä sivun alalaidassa oleva sähköinen lomake niin otamme sinuun yhteyttä tai pdf-hakulomake ja toimita se osoitteeseen:

Joensuun seudun omaishoitajat ry
Kirkkokatu 16 C 34
80100 Joensuu.

Lataa PDF-lomake tästä

OVET-valmennus® kaiken ikäisille

Omaishoitajien olohuoneessa, Kirkkokatu 16 c 34.
Lisätietoja Seija 050 528 3909 

OVET-valmennus® työikäisille

joilla erityistä tukea ja ohjausta tarvitsevia lapsia, sairastunut puoliso, autettava anoppi tai muu läheinen.

Paikka: Omaishoitajien olohuone, Kirkkokatu 16 C 34, Joensuu.

Tule mukaan vertaistesi pariin virkistäytymään ja saamaan tietoa mm. ansiotyön sovittamisesta omaishoitoon sekä omasta hyvinvoinnista.

Osallistujilta emme edellytä yhdistyksen jäsenyyttä, eikä virallista omaishoitajuutta. Lisätietoja:

seija.ollaranta@jnss-omaishoitajat.fi

Seija Ollaranta
050 528 3909

Hakulomake

Täytä alla oleva lomake niin olemme sinuun yhteydessä.    PERUSTELUT VALMENNUKSEN TARPEESTA